GeriPilav Tarifleri İtalyan pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İtalyan pilavı tarifi

İtalyan pilavı tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezi pilavı bir de İtalyan mutfağından deneyin!

Türk mutfağının vazgeçilmezi pilavı bir de İtalyan mutfağından deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı siyah pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 çay bardağı ceviz içi

İtalyan pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Siyah pirinci sıcak suyun içinde 1 saat bekletin. Yıkayıp süzgeçte suyunu süzdükten sonra, yayvan tencerede yağ eşliğinde 10 dakika kadar kavurun. Tuzla beraber 3 su bardağı kaynar su koyup hemen tencerenin kapağını örtün. Hemen kaynayan pilavın altını kısıp en az 45 dakika pişirin. Suyunu çeken pilavın altını kapatıp üzerine kağıt havlu örterek yine en az 45 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp üzerine tulum peyniri ve ceviz serpip servise hazır hale getirin.