GeriSos Tarifleri İsot reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İsot reçeli tarifi

İsot reçeli tarifi

İsot reçeli diğer adıyla biber salçası Şanlıurfa mutfağının yöresel lezzetlerinden biri. İsot biberinden elde edilen salça yemekleri lezzetlendirdiği gibi sabah kahvaltılarında da tercih ediliyor. İsot reçeli güneşte birkaç gün içerisinde hazırlanıyor. Peki isot reçeli nasıl yapılır malzemeleri neler? İşte yöresel isot reçeli yapımı...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kırmızı Urfa biberi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Tuz

İsot reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Biberlerin tohumlarını ayıklayıp parçalara ayırın.

Ardından mutfak robotunda çekip bir tepsiye alın.

Tepsiye aldığınız biberleri güneş alan bir yere koyun ve günde 3 defa karıştırın.

Tamamen suyunu çekince diğer malzemeleri de ilave edin.

Sonradan eklenen malzemelerin karışması için bir gün daha güneşte bekletin.

En son cam kavanozlara alıp serin yerde muhafaza edin.