GeriSos Tarifleri Hollandez sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hollandez sos tarifi

Hollandez sos tarifi

Hollandez sosuna mutfağımızda sıklıkla rastlamasak bile, Fransız mutfağından dünyaya yayılmıştır. Sıklıkla sarı sos olarak bilinen bu sos, birçok tarifle uyum içindedir. Özellikle kahvaltılık tariflerde kullanıldığında muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Peki hollandez sos nasıl yapılır? İşte cevabı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Yarım çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
  • Yarım çay kaşığı tane karabiber

Hollandez sos tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir tencerede su ısıtın.

Tereyağını küçük bir sos tenceresine alın.

Kısık ateşte yağı yakmadan eritin.

Eritilmiş tereyağını süzgeçten geçirip ılık halde bekletin.

Ayırdığınız yumurta sarılarını, limon suyunu ve soğuk suyu cam kaseye alın.

Cam kaseyi ısınan su üzerine koyun.

Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.

Yaklaşık 3 dakika sonunda yumurta sarıları, krema kıvamını aldığında kaseyi mutfak tezgahı üzerine alın.

Çırpılmış yumurta sarılarını ılıması için kısa bir süre bekletin.

Ardından erittiğiniz tereyağını yumurta sarıları ile karıştırın.

Sos ince dokulu bir krema halini aldığında üzerine deniz tuzu ve tane karabiberi ekleyin.

Son bir kez daha karıştırdıktan sonra sosunuz hazır.