GeriAtıştırmalık Tarifleri Hellimli mücver tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hellimli mücver tarifi

Hellimli mücver tarifi

Yaz akşamlarınız için hem hafif hem de çok lezzetli bir tarif sizi bekliyor!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yumurta
  • 4 tane iri kabak
  • 4 çorba kaşığı un
  • Yarım demet dereotu
  • 250 gram hellim peyniri

Hellimli mücver tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları yıkayın ve kabuğunu soymadan rendenin iri tarafından rendeleyin. Bir tülbent yardımıyla suyu kalmayana kadar iyice sıkın. Peyniri rendeleyin. Dereotunu yıkayın ve ince ince doğrayın. Diğer bütün malzemeyi katarak karıştırın. Yapışmaz tavayı kızdırın ve bir çorba kaşığı sıvı yağ ile hafifçe yağlayın. Bir kaşık yardımıyla mücver harcını tavaya dökün. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Havlu kağıdın üzerine çıkartın. Her sefer tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak harcı pişirmeye devam edin.