GeriAtıştırmalık Tarifleri Hellim kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hellim kızartması tarifi

Hellim kızartması tarifi

Misafirlerinizle keyifli anlarınızda tüketebileceğiniz bir atıştırmalık tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 170 gram yoğurt
  • 1 kalın dilimlenmiş limon
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zahter
  • 75 gram un
  • 500 gram hellim
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Nane

Hellim kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurdu, limon kabuğu ve biraz baharat ile karıştırın, sonra biber salçasını rastgele karıştırın ve sosunuzu hazır edin. Bir tabakta zahter ve unu karıştırın. Daha sonra hellimleri dilimleyip üzeri iyice kaplanacak şekilde bu karışımda yuvarlayın.

Hellimleri toplu halde kızgın yağa atın ve 2 dakika kadar altın rengi alana kadar kızartın. Tavadan çıkarıp peçete serilmiş bir tabağa alın. Yanına dilerseniz ekmek de kızartabilirsiniz.

Hellimlerin üzerine nane ve biraz daha zahter serpin ve hazırladığınız sosla birlikte servis edin.