GeriMeze Tarifleri Havuç tarator tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç tarator tarifi

Havuç tarator tarifi

Leziz ve bir o kadar da pratik bir meze sofraya çok yakışır. Havuç tarator, özellikle de et yemeklerinin yanında nefis bir eşlikçi. Dilerseniz üzerini kavrulmuş cevizle zenginleştirebilirsiniz. Peki havuç tarator nasıl yapılır? İşte hem nefis hem de kolay havuç tarator tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5 adet ceviz
  • Tuz

Havuç tarator tarifi Nasıl yapılır?

Havucu güzel temizleyip rendeleyin.

Zeytinyağını tavaya alın ve havucu ekleyip soteleyin.

Havuçlar kavurulunca soğuması için kenara alın.

Geniş bir kasede yoğurt, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın.

Üzerine de soğuyan havuçları ilave edip harmanlayın.

Mezeyi servis tabağına alın.

Üzerini de iri parça halinde çekilmiş cevizle süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...