GeriEt Yemeği Tarifleri Haşlanmış bulgur köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşlanmış bulgur köftesi tarifi

Haşlanmış bulgur köftesi tarifi

Alışık olmadığınız bu bulgur köftesini vazgeçemediğiniz tatlar listesine ekleyeceksiniz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram köftelik bulgur
  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2-3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı biber salçası
Sosu için:
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı acı biber salçası

Haşlanmış bulgur köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru bir tepsiye alıp üstüne 1,5 su bardağı kaynar suyu dökün. Bulgurun iyice şişmesini bekleyin. Su az gelirse ilave edebilirsiniz.

Bulgur şişince kıyma, biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurun. Köfteleri yuvarlayıp ortasına çukur olacak şekilde bastırıp unlanmış tepsiye koyun. Sallayarak köftelerin etrafını iyice una bulayın. Kaynamış suya köfteleri atıp haşlayın.

Sosu için rendelenmiş domatese, ezilmiş sarımsağı ekleyin. Biber salçasını da ilave edip sıvı yağda pişirin. Nar ekşisini de ilave edip haşlanmış ve sudan süzgeçle alınmış köftelerin üstüne önce yoğurdu sonra sosu ekleyerek servis edin.