GeriKahvaltılık Tarifleri Gül reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül reçeli tarifi

Gül reçeli tarifi

Gül reçeli tadı, kokusu ve rengiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Gül reçelini hazırlarken şeffaf hale gelmesi oldukça önemli. Ayrıca yapılışı da oldukça kolay. Eğer sizde evinizde kendiniz hazırlamak isterseniz, gül reçeli tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram gül yaprağı
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Gül reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Gül yapraklarının arasından sert, kurumuş ve kötü olanları ayıkladıktan sonra yıkayın.

Daha sonra tencereye alıp üzerine şeker ve limon ilave edip 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin.

Ertesi gün ocağa alın ve 2 su bardağı su ekleyin.

Ara ara karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

Koyu kıvama gelince de yarım limonun suyunu ekleyin.

Gül yaprakları şeffaflaşınca ocaktan alın.

Sıcak haldeyken kavanozlara doldurup ve ağzını iyice kapatın.

Afiyet olsun...