GeriAtıştırmalık Tarifleri Fırınlanmış ıspanaklı enginarlı dip tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırınlanmış ıspanaklı enginarlı dip tarifi

Fırınlanmış ıspanaklı enginarlı dip tarifi
Vitamin deposu ve yapımı kolay olan bu tarif sofralarınızın lezzetli misafiri olacak!

Çok besleyici ve yapımı kolay olan bu tarif sofralarınızın lezzetli misafiri olacak!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1/2 su bardağı mayonez
  • 1/3 su bardağı toz parmesan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • 2/3 su bardağı labne peyniri
  • 300 gram ayıklanmış ince doğranmış sarımsak
  • 100 gram Ezine peyniri
  • 100 gram dört parça halinde kesilmiş enginar kalbi
  • 100 gram ayıklanmış ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber

Fırınlanmış ıspanaklı enginarlı dip tarifi Nasıl yapılır?

Bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ispanağı ekleyip 4-5 dakika sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ispanağı ateşten alıp, enginar kalbini, Ezine peynirini ve parmesan peynirinin yarısını ilave edin. Karışım ılındıktan sonra labne peyniri ve mayonezi de ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Servis etmek için karşımı bir fırın kabına aktarın. Kalan parmesan peynirini üzerine serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar 10-15 dakika fırınlayın. Tortilla cipsleri ya da taze baget ekmek dilimleri ile servis edin.