GeriPilav Tarifleri Fas usulü kuskus (couscous) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fas usulü kuskus (couscous) tarifi

Fas usulü kuskus (couscous) tarifi

Fas mutfağının bir diğer geleneksel yemeklerinden olan couscous, yani bilinen adıyla Fas kuskusu alternatif pilav tarifi arayanlar için harika bir seçim olabilir. Fas mutfağında sıklıkla kullanılan kakule ve kuru kayısının da renk kattığı Fas kuskusuna bayılacaksınız. Fas usulü kuskus nasıl yapılır merak edenlere, İşte Fas usulü kuskus (couscous) tarifi, malzemeleri ve evde kolay yapım aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Bir bardak kuskus
  • Tereyağı
  • Bulyon ya da bir buçuk bardak tavuk suyu
  • Kabak
  • Fasulye
  • Nohut
  • Kırmızı biber
  • Arzuya göre baharat (kakule, kişniş, yenibahar, tarçın, karabiber, kimyon)

Fas usulü kuskus (couscous) tarifi Nasıl yapılır?

Eğer bulyonla yapıyorsanız bir buçuk bardak suyu tavaya alıp, içerisine bulyon ve bir çay kaşığı tuz birazda zeytinyağı ekledikten sonra kaynamaya bırakın.

Tavuk suyu kullanıyorsanız da kaynamış tavuk suyunda aynı işlemi uygulayın.

Kaynadıktan sonra tavayı ateşten alıp içerisine bir bardak kuskusu ekleyin.

Tavanın ağzını kapatarak 5 dakika bekletin.

Diğer yandan bir tavada bir kaşık tereyağını eritin

Şişmiş ve suyunu çekmiş olan kuskusa ekleyin, ateşe alıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Tercihen wok tavada bir bardak haşlanmış ya da konserve nohutu, yeşil fasulyeyi, dilimlenmiş kabağı, biberi ve baharatları kızartın.

İsteğe göre kayısı kurusu da ekleyip tüm karışımları kuskusla buluşturun. Afiyet olsun.