Geriİçecek Tarifleri Erik hoşafı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik hoşafı tarifi

Erik hoşafı tarifi

Yaz günlerinde serinleten soğuk içecekler gibisi yok. Özellikle evde hazırlananlar lezzetli olmasının yanı sıra daha sağlıklı bir seçenek sunuyor. Erik hoşafı da bunlardan biri. Sıcak havalarda soğuk bir şeyler ararsanız, erik hoşafını deneyebilirsiniz. İşte erik hoşafı tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru erik
  • 2 su bardağı şeker (Tercihe göre ayarlanabilir)
  • 8 su bardağı su

Erik hoşafı tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri güzelce yıkayıp tencereye alın.

Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın.

Hoşafınız kaynamaya başlayınca şekerini ilave edip karıştırın ve 10 dakika kadar daha kaynatın.

Ocaktan alınca soğuması için bekletin.

Soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun...