GeriSos Tarifleri Erik ekşisi (Ekşi sos) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik ekşisi (Ekşi sos) tarifi

Erik ekşisi (Ekşi sos) tarifi

Erik, dallarda çiçeklenmeye başladığı andan itibaren heyecan yaratır. Sizlere erikle yapılabilecek çok güzel bir sos tarifi paylaşacağız. Erik ekşisini limon kullandığınız tüm yemeklerde, ekşi tatlandırıcı ihtiyacı olan her yerde kullanabilirsiniz. Salatalara ve zeytinyağlı yemeklere koyduğunuzda muhteşem bir tat katacaktır. Tadıyla hafızalara kazınacak erik ekşisi nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kilogram ekşi erik
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su

Erik ekşisi (Ekşi sos) tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri iyice yıkadıktan sonra üzerini bir parmak geçecek seviyede suyun içinde yüksek ateşte pişmeye bırakın.

Haşladığınız erikleri 30-40 dakika sonra ocaktan alıp bir süzgece aktarın.

Süzgeçteki erikleri kaşık yardımıyla ezin ve tencerede biriken erik püresini daha da ezmek için blender kullanın.

Püre haline gelen malzemeyi önceden hazırlamış olduğunuz çift katlı tülbent keseye doldurun.

Keseyi süzgece koyup üzerinde baskı yapın ve suyunu iyice akıtın.

Sıkma işlemi bitmiş gibi görünse de pürenin içinde hala su kalmış olacağından bir gece boyunca suyun akmasını bekleyin.

Ertesi gün iyice süzülmüş olan erik suyunu pişirme tenceresine alın.

Harlı ateşte devamlı karıştırarak kaynatın.

Kıvamı koyulaşınca içine tuzunu dökün ve bekletmeden ocaktan alın.

Erik ekşisini sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca ağzını kapatın.

Erik ekşiniz salatalarınız için hazır.