GeriSos Tarifleri Elma özü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma özü tarifi

Elma özü tarifi

Elma özü, rafine şeker kullanmak istemeyenlerin son dönemdeki kurtarıcılarından. Birkaç damlasıyla oldukça tatlı sonuçlar elde edebileceğiniz elma özünü evinizde de yapabilirsiniz. Peki ama nasıl? Sadece elmayla yapılan, katkısız elma özü tarifimiz aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kilogram elma

Elma özü tarifi Nasıl yapılır?

Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin.

Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın.

Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.

Elma suyu iyice koyulaştığında kavanozlara bölüştürüp ağzını sıcak kapakla sıkıca kapatın ve ters koyun.

Oda sıcaklığında soğumasını beklediğiniz elma özlerini soğuduktan sonra güneş almayan serin bir yere kaldırın.

Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 15 gün içinde tüketilmeli. Bu nedenle kavanozların çok büyük olmamasına dikkat edin. Afiyet olsun…