GeriKahvaltılık Tarifleri Domates sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates sosu tarifi

Domates sosu tarifi

Domates sosu tadı ve lezzetiyle kahvaltılarınıza renk katacak. Ayrıca ekmek üzerine sürülerek de harika bir atıştırmalık haline geliyor. Bu sosu dilerseniz makarna ve pizzalarınızda da tercih edebilirsiniz. Peki domates sosu nasıl yapılır? İşte domates sosu tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz

 

Domates sosu tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayın.

Daha sonra sarımsakların soyup doğrayın.

Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve sarımsakları ilave edip kavurun.

Ardından domatesleri de ekleyin ve tencerenin kapağım kapalı halde ara ara karıştırarak pişirin.

Diğer taraftan da kavanozları güzelce temizleyin.

Domatesler eriyince dilerseniz blender'dan geçirebilirsiniz.

Püre haline gelen domatesleri koyu kıvama gelene kadar kaynatın.

Bu sırada tuz, şeker ve sirkeyi ilave edip 10 dakika daha ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Daha sonra ocaktan alıp kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Sosları doldurduğunuz kavanozu ters çevirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun...