GeriEt Yemeği Tarifleri Dobo tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dobo tarifi

Dobo tarifi

Dobo, Mardin mutfağından harika bir lezzet. Badem ve sarımsakla lezzetini katlayan bu yemek, sofranızı şölenen çevirecek. Dilerseniz pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Yapımı zahmetli olsa da keyifle tüketeceksiniz. Peki dobo nasıl yapılır? İşte dobo yemeği tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

1 adet kuzu but
250 gram kavrulmuş badem
1 yemek kaşığı toz karabiber
200 gram sarımsak
1 yemek kaşığı tane yenibahar
1 yemek kaşığı tane karabiber
Sıvı yağ

 

Dobo tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri 10-15 dakika kadar sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Sarımsakları soyun.

Kuzu buduna sivri uçlu bir bıçak batırarak iki yüzünde de delikler açın.

Sarımsakları ve bademleri bu deliklere bastırarak yerleştirin ve eti iple bağlayın.

Bir kasede yoğurt ve pulbiberi karıştırın ve etin tamamına sürün.

Büyük bir tencereyi ocağa koyup ısıtın. Eti tencereye alın. Eti çevirerek her iki tarafını da mühürleyin.

Mühürleme işlemi tamamlanınca eti çıkarın.

Mühürlenen eti farklı bir tencere alın.

Temiz bir tülbente tane yenibahar ve karabiberi koyup tencereye ekleyin.

Son olarak üzerine su ekleyip 1,5 saat pişmeye bırakın.

Dilerseniz pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...