GeriPilav Tarifleri Divriği pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Divriği pilavı tarifi

Divriği pilavı tarifi

Sivas mutfağına özgü yöresel bir lezzet olan Divriği pilavı tavuklu ve etli seçenekleriyle çeşitlendirilebiliyor. İç pilava benzeyen Divriği pilavı tel kadayıf ile hazırlanıyor. Peki, Divriği pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Sivas Divriği pilavı tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Pilavı için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın (İsteğe göre)
  • 1 adet küp şeker (İsteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut

Dış kaplaması için:

  • 250 gram kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Divriği pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle etleri yumuyaşayana kadar pişirin.

Et piştikren sonra tuz ve karabiberi ekleyin ve altını kapatın.

Diğer yandan pilavını hazırlayın. Pilav için; bademleri yağda kavurun. Pirinci yıkayıp iyice süzdükten sonra tencereye ekleyerek bademlerle kavurmaya devam edin.

Baharatları ve tuzunu da ekleyin.

Sıcak suda kuş üzümlerini bir süre beklettikten sonra süzerek tencereye alın.

Önceden haşlanan nohutları da ekleyin ve pirincin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp pirinçler yumuşayıp suyu çekene kadar pişirin.

Pilavı dinlendirdikten sonra eti de tencereye aktarın ve karıştırın.

Kaplaması için; derin bir kabı eritilmiş tereyağ ile güzelce yağlayın. Taze kadayıfı birbirinden ayırıp kaba eşit şekilde yayın.

Kadayıfı uzunlamasına, orta kısmı çıkur kalacak şekilde düzleştirerek yayın.

Çukur kısmına pilavı yerleştirin ve üzerini kadayıfla kaplayıp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin.

Son olarak ters çevirerek servis edin.

Afiyet olsun...