GeriMeze Tarifleri Deniz börülcesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi tarifi

Ana yemeklerinin yanına harika bir tarifimiz var: Deniz börülcesi... Ekşimsi ve tuzlu tadıyla yemeklerinizin en leziz eşlikçisi olacak. Hazırlarken içindeki kılçıkları temizlemeye dikkat edilmeli. Ayrıca tuzlu bir tadı olduğu için de haşlama sırasında tuz eklemenize gerek yok. İşte hafif ve leziz tadıyla deniz börülcesi tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 1 litre su
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon

 

Deniz börülcesi tarifi Nasıl yapılır?

Deniz börülcesini suda haşlayın.

Daha sonra kılçıklarını temizleyip, tabağa alın.

Sarımsakları soyup ezin. Domatesi de rendeleyin.

Domates ve sarımsağı deniz börülcesi ile karıştırın.

Zeytinyağı ve tuz da ilave edip servis tabağına alın.

Son olarak üzerinde limon suyunu ekleyin.

Afiyet olsun...