GeriKahvaltılık Tarifleri Çilek reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilek reçeli tarifi

Çilek reçeli tarifi

Çilek, en sevilen yaz meyvelerinden biri. Mis gibi kokusu ve canlı rengiyle hepimizin favorisi. Çilek reçeli de bu güzel meyveyi kış aylarına taşıyabileceğimiz harika bir lezzet. Kahvaltı sofralarında sıcacık ekmekle veya pankek üzerinde tadına doyum olmuyor. Ayrıca pasta veya farklı tatlıları da bambaşka bir boyuta taşıyor. Peki evde mis kokulu çilek reçeli nasıl yapılır? İşte nefis ve kıvamında çilek reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram çilek
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu

Çilek reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Bir gece önceden çilekleri güzel yıkayın.

Sap ve yapraklı kısımlarını da ayırın. Bu sırada çileklerin ezilmemesine dikkat edin.

Daha sonra çilekleri derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde sabaha kadar bekletin.

Ardından tencereyi ocağa alın ve orta ateşte ara ara karıştırara kaynatın.

Üzerinde oluşan köpükleri de tahta kaşık ile temizleyin.

Reçeliniz kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar daha pişirin.

Ocaktan almadan 10 dakika kadar önce limon suyunu ilave edin.

Eğer kıvamı istediğiniz gibi yoğun olmazsa bir süre daha kaynatabilirsiniz.

Çilek reçeliniz koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurup ağzını güzelce kapatın.

Afiyet olsun...