GeriSos Tarifleri Çikolata sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolata sosu tarifi

Çikolata sosu tarifi

Çikolata sosu dondurmadan pastaya, birçok tatlının olmazsa olmazı. Hazır çikolata sosları oldukça pratik ancak ev yapımı çikolata sosunun lezzetinin yerini de hiçbir şey tutmuyor. Peki evde çikolata sosu nasıl yapılır? İşte kıvamından rengine her şeyini çok beğeneceğiniz benzersiz çikolata sosu tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 90 gram bitter çikolata
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata sosu tarifi Nasıl yapılır?

Un, kakao, toz şeker ve sütü tencereye alıp iyice çırpın.

Çikolatayı küçük parçalara ayırın.

Tereyağı ve çikolatayı çırptığınız sütlü karışıma ilave edin.

Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bu esnada üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın.

Arzu ederseniz içine bir yemek kaşığı kadar kakaolu fındık kreması ekleyip farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Afiyet olsun…