GeriEt Yemeği Tarifleri Cevizli Alinazik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli Alinazik tarifi

Cevizli Alinazik tarifi

Alinazik kebabı Gaziantep'in en sevilen yemeklerinden biridir. Peki bu yemeği cevizle denemeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 sivri biber
  • 1 Arnavut biberi
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 gram orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
Yoğurtlu patlıcan için:
  • 4 orta boy patlıcan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 500 gram yoğurt

Cevizli Alinazik tarifi Nasıl yapılır?

Arnavut biberi, sivri biberi ve soğanı iyice doğrayın. Kıymayı erittiğiniz tereyağında suyunu bırakarak kavurun. Rengi dönerken iri şekilde çektirdiğiniz cevizi, soğanı ve biberleri koyun. Kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyin ve ocaktan alın. Közlediğiniz patlıcanları ince ince doğrayın ve ezilmiş sarımsaklarla birlikte yoğurda ekleyip karıştırın. Yoğurtlu bu karışımı bir tabağa alıp üzerine cevizli kıymayı gezdirin ve afiyetle yiyin.