GeriKahvaltılık Tarifleri Çakallı menemeni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çakallı menemeni tarifi

Çakallı menemeni tarifi

Samsun'un Çakallı yöresine ait meşhur bir menemen çeşidi olan çakallı menemeni kolay yapımı ve kaşar rendesiyle günün her saatinde yiyebileceğiniz bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Dilerseniz kış aylarında domates sosu konservesiyle de hazırlayabileceğiniz çakallı menemen tarifi ve malzemeleri yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Çakallı menemeni tarifi Nasıl yapılır?

Menemen tavasında tereyağı eritin ve ince doğranmış biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.

Daha sonra kabukları soyulmuş ve mümkünse iri doğranmış domatesleri ilave edip pişirin.

Domatesler piştikten sonra üzerine pulbiber ve karabiberi damak zevkinize göre ekleyin.

Yumurta sarılarını iyice çırpın ve kaşarlarla birlikte menemen tavasına ilave edin.

Son olarak tuzu da isteğe göre serpiştirp kaşarlar eriyene kadar altı kısık bir şekilde pişirmeye devam edin.

Çakallı menemeni hazır olduğunda sıcak bir şekilde yanında turşu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...