GeriPilav Tarifleri Biftekli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biftekli pilav tarifi

Biftekli pilav tarifi

Biftek ile lezzet kattığınız pilavı aileniz çok sevecek!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet biftek
  • 2 bardak uzun pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 bardak mantar
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Biftekli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci bol tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Soğuk suyla yıkayıp süzün. Tencereye tereyağını ve pirinci koyup kısık ateşte 20 dakika pişirerek demlendirin.

Tavanın içine tereyağını, parmak şeklinde doğradığınız biftekleri, ince doğradığınız mantarları ve zar şeklinde doğradığınız soğanları koyun. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üstüne ince kıyılmış yeşil biberler, nar ekşisi, kekik, karabiber ve tuz atıp 3 dakika daha kavurun.

Hazırladığınız harcı pilava katıp servis yapın.