GeriSos Tarifleri Beşamel sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beşamel sos tarifi

Beşamel sos tarifi

Beşamel sos, özellikle de fırın yemeklerinin en güzel tamamlayıcılarından biri. Malzemeleri ve yapılışı ile de bir o kadar pratik bir sos. Özellikle tavuk ve patatesli tariflere çok yakışıyor, ancak fırın makarnaya ayrı güzellik katıyor. Peki, beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte beşamel sos tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı
  • Tuz

Beşamel sos tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağ ve sıvı yağı küçük bir tencerede ısıtın.

Üzerine unu ekleyip, kokusu çıkana ve rengi değişene kadar kavurun.

Daha sonra sütü ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştırın.

Son olarak tuz ve karabiberi de ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun...