GeriSalata Tarifleri Batırık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Batırık tarifi

Batırık tarifi

Batırık için bir çeşit kısır ya da bulgur köftesi denebilir. Yaz aylarının taze domates ve salatalığı eklendiği için kısıra benzeyen bu lezzet hafif olmasının yanı sıra doyurucu da. Peki batırık nasıl yapılır? İşte evde denemek isteyenler için batırık tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı tahin
  • 5 adet domates
  • 3 adet salatalık
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet pancarın çeyreği
  • Çeyrek lahana
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Tuz

Batırık tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru 1 su bardağı kadar suyla ıslatıp bekletin.

Daha sonra domatesi rendeleyip salçayla birlikte bulgura ilave edip güzelce yoğurun.

Salatalık ve soğanı küp küp doğrayın.

Maydanozu da ince ince kıyın.

Hazırladığınız malzemeleri bulgura ekleyip güzelce yoğurun.

Lahana ve pancarı haşlayın ve sonra da doğrayın

Fıstık ve susamı da bir tavada kavurun. Üzerine de tahini ekleyip blender'dan geçirin.

Hazırladığınız sosu ve tuzu da bulgura ilave edin.

Bulgurlu harç hazır olunca bir kısmını ayırın ve köfte şekli verin.

Kalan harca da su ilave edin.

Ardından nar ekşisi, limon suyu ve tuz ekleyin.

Kaselere alıp haşlanmış lahana ve pancarla süsleyin.

Afiyet olsun...