GeriSalata Tarifleri Ballı gavurdağı salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı gavurdağı salatası tarifi

Ballı gavurdağı salatası tarifi
Gaziantep yöresine ait olan bu salatayı bir de ballı deneyin!

Gaziantep yöresine ait olan bu salatayı bir de ballı deneyin!

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı bal
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı isot veya pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre limon suyu

Ballı gavurdağı salatası tarifi Nasıl yapılır?

Domateslerin kabuklarını soyun, ufak küpler halinde doğrayın ve büyük bir kaseye alın. Maydanoz ve sivri biberleri de ince ince doğrayın ve domateslerin bulunduğu kaseye ilave edin.

Bal, üzüm sirkesi, zeytinyağı ve isteğe göre limon suyunu ekleyin. Salatanızı tuz, bol isot veya pul biberle tatlandırın. İri kıyılmış ceviz içinin bir kısmını salatanın içine ilave edin.

Sosunu çekmesi için salatanızı yarım saat dinlendirin, ardından üzerini cevizle süsleyerek servis edin.