GeriSos Tarifleri Ayva beğendi (Ayva püresi) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva beğendi (Ayva püresi) tarifi

Ayva beğendi (Ayva püresi) tarifi

MasterChef'te takım kaptanları arasındaki düellolarda, zaman zaman kaptanları ve takım üyelerini zorlayan yemekler çıkabiliyor. Bu yemeklerden biri de yanında ayva beğendi ile servis edilen kuzu sarma oldu. Birçok kişi ayva beğendinin tarifini merak etti. Biz de sizin için bu nefis eşlikçinin tarifini hazırladık. Mutlaka deneyin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 8-10 adet kestane
  • 2-3 diş karanfil
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar rendesi

Ayva beğendi (Ayva püresi) tarifi Nasıl yapılır?

Ayvaları çekirdeklerini çıkarıp karanfille birlikte düdüklü tencerede haşlayın.

Kestaneleri de ayrı bir yerde haşlayın.

İyice yumuşayan ayvaları ezip püre haline getirin ve ince delikli bir tel süzgeçten geçirin.

İçine tereyağının yarısını ekleyip hızla karıştırarak yağın erimesini sağlayın.

Diğer yanda haşladığınız kestaneleri ezip püreye ekleyin ve karıştırın.

Ayrı bir tavada unu kalan tereyağında kokusu çıkana kadar kavurup badem sütüyle açın.

Hazırladığınız unlu sütlü karışımı püreye ekleyin ve hızla karıştırıp yedirin.

Son olarak 2-3 yemek kaşığı kadar da kaşar rendesi ekleyin ve karıştırın.

Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Ayva beğendi hazır. Afiyet olsun…