GeriEt Yemeği Tarifleri Alinazik kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik kebabı tarifi

Alinazik kebabı tarifi

Alinazik kebabı ile akşam yemeğinize lezzet katmak ister misiniz? İşte pratik bir tarif..

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kilogram yoğurt
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Alinazik kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.

Tereyağını tencerede eritip kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.

Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.

Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.