GeriEt Yemeği Tarifleri Alinazik kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik kebabı tarifi

Alinazik kebabı tarifi

Daha çok patlıcan sevenlerin tercih ettiği çok lezzetli yöresel bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt
  • Karabiber
  • Tuz

Alinazik kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra doğrayın.

Tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun. Doğranmış soğan ve sarımsakları koyun ve kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Biber salçası, domates salçası ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Yoğurdu çırpın. Servis tabağına önce patlıcanı, üzerine yoğurdu koyun. Son olarak kıymalı karışımı üzerine yerleştirin. En üste doğranmış maydanoz serperek servis edin.