GeriSalata Tarifleri Akdeniz salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akdeniz salatası tarifi

Akdeniz salatası tarifi

Hemen hemen her restoranda bulabileceğiniz bu salatayı kolayca hazırlayabilirsiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 250 gram uzun yeşil fasulye
  • 1 küçük yeşil biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 kök marul veya kıvırcık salata
  • 1 kutu ton balığı
  • 1 küçük kutu ançüez fileto
  • 2 adet lop yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı hardal
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş dövülmüş sarımsak

Akdeniz salatası tarifi Nasıl yapılır?

Domates, fasulye, yeşil biber ve soğanı dilediğiniz gibi doğrayıp bir kaseye koyun. İri parçalar halinde kesilmiş olan marulu salata kasesine koyun ve hazırlamış olduğunuz malzemeyi ton balığıyla birlikte üzerine yerleştirin. Dörde bölünmüş yumurta ile ançüezi salatanın üzerine dizin, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Sirke, sıvı yağ, hardal, toz şeker, tuz, karabiber ve sarımsakla hazırladığınız sosu üstüne dökün.