GeriAirfryer Tarifleri Airfryer Adana kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Airfryer Adana kebap tarifi

Airfryer Adana kebap tarifi

Adana kebap mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Yanında sumaklı soğan salatası, közlenmiş biber veya bulgur pilavı ile de tadına doyum olmuyor. Bu nefis tarifin yapımı Airfryer ile de daha pratik. Peki Airfryer'da Adana kebap nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? İşte Airfryer Adana kebap tarifi...

  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ince çekilmiş kuzu kıyma
  • 100 gram iç yağı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Airfryer Adana kebap tarifi Nasıl yapılır?

Kırmızı soğanı ve kapya biberi küçük küpler halinde doğrayın.

Daha sonra bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymayı buzdolabında bir süre dinlendirin.

Dinlendikten sonra kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak çöp şişlere tutturun.

Ara ara su kullanarak avucunuzu ıslatın, böylece elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.

Hazırladığınız kebapları Airfyer'da 200 derecede ve 10 dakika iki taraflı olarak pişirin.

Dilerseniz yanında közlenmiş biber ve domates ile soğan salatası da servis edebilrsiniz.

Afiyet olsun...