GeriSos Tarifleri Aioli sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aioli sos tarifi

Aioli sos tarifi

Aioli sos, Akdeniz esintisini mutfağınıza getirecek. Sarımsak, yumurta, hardal ve zeytinyağı kullanılan bu sos biberiye ile de çeşitlendirilebiliyor. Aioli sosu yapım aşamasında zeytinyağını damla damla eklemeye dikkat edin. Sandviç, salata ve sebze yemeklerinize çok yakışacak. Eğer yemeğinizi renklendirmek isterseniz, Aioli sos tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Aioli sos tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakları soyun ve karabiber ile tuzu ekleyip güzelce ezin.

Yumurta sarısı, hardal ve limon suyunu bir kasede karıştırın.

Üzerine zeytinyağını azar azar ekleyip çırpın.

Hazırladığınız sarımsakları da karışıma ekleyin.

Eğer kıvamı çok yoğun olursa 2 yemek kaşığı kadar sıcak suyu azar azar ekleyebilirsiniz.

Son olarak tuz ve diğer baharatları da ilave edip dinlendirin.

Afiyet olsun...