Geriİçecek Tarifleri Ahududu şurubu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ahududu şurubu tarifi

Ahududu şurubu tarifi

Vücuttaki toksinleri atan ahududu şurubunun lezzetini çok seveceksiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 kilogram şeker
  • 1 kilogram ahududu
  • 30 gram limon tuzu

Ahududu şurubu tarifi Nasıl yapılır?

Ahududuları ayıklayıp yıkayın. Bir süzgeç yardımı ile suyunu iyice süzüp, ahududuları toz şekerle ovalayarak yoğurun. Şekerin tamamen erimiş olması için 12 saat kadar bekletin.

Şekerin tamamen eridiğinden emin olduğunuzda ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün. Süzgeçte kalan posasına 1,5 su bardağı su koyup tekrar yoğurun ve sıkın. Elde ettiğiniz şuruba 30 gram limon tuzu katıp eritin. Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir ortamda saklayın.

Bir su bardağına iki parmak ahududu şurubundan koyup, üzerini de su ile tamamladıktan sonra karıştırıp servis yapın.