GeriEt Yemeği Tarifleri Adana kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adana kebap tarifi

Adana kebap tarifi

Adana kebap mutfağımızın meşhur lezzetlerinden biri. Zırh adı verilen bir bıçakla elde kıyılan etle hazırlanıyor. Yanında közlenmiş domates, biber ve sumaklı soğan salatası ile tadına doyum olmuyor. Bu nefis lezzet sofranıza çok yakışacak. Denemek isteyenler için adana kebap tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ince çekilmiş kuzu kıyma
  • 100 gram iç yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Adana kebap tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun.

Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.

Ardından buzdolabından çıkarıp tuzu ekleyin ve tekrar yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun.

Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak kebabı hazırlayın.

Hazırladığınız şişleri ızgaraya dizip iki taraflı olarak pişirin.

Sumaklı soğan salatası, közlenmiş domate ve biber ile sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...