GeriMeze Tarifleri Acur turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acur turşusu tarifi

Acur turşusu tarifi
Sağlık için birçok faydası bulunan acurun turşusunu evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

Sağlık için birçok faydası bulunan acurun turşusunu evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram acur
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 adet limon
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 adet süs biberi
  • 8- 10 adet kişniş tohumu

Acur turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye su, sirke, tuz ve sarımsağı koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ılınmaya bırakın.

Acurları iyice yıkayıp süzerek kurutun, ardından kavanoza düzgünce dizin. Kişniş tohumlarını da ilave edin. İsteğe bağlı olarak iki adet süs biberini kavanoza koyun.

Tenceredeki sirkeli su karışımı ılınınca kavanoza dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bir ay beklettikten sonra tüketebilirsiniz.