Son Güncelleme:
Etli bezelye tarifi
Sebzeleri ve eti tam kıvamında pişen, ekmeğinizi bana bana yiyebileceğiniz, hafif sulu, yapımı oldukça pratik ve doyurucu olan etli bezelye tarifi.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
500 g bezelye
400 g dana kuşbaşı eti
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates suyu
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
Maydanoz
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
Etli bezelye tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak soğan, sarımsak ve domatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
- Ardından Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program- basınçlı pişirme moduna alıp 30 dakikaya ayarlayın.
- Ardından içine zeytinyağı koyup kızdırın.
- Kızan zeytinyağına soğanları ekleyip 2 dakika soteleyin.
- Soğanların üzerine kuşbaşı etleri ve sarımsağı ilave edip 3 dakika daha soteleme işlemine devam edin.
- En son bezelye, domates, domates suyu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yemeğin üzerini geçecek kadar su ilave edip ana kapağı kapatın.
- Etli bezelye yemeğiniz hazır.
- Üzerine maydanoz serperek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.