Mahmure

Güzellik

Kişisel Bakım

Cilt Kırışıklarında Beslenmenin Önemi

Cilt Kırışıklarında Beslenmenin Önemi

Bilimadamları, et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla kırışıkların meydana geldiğini açıkladı.

Bilim adamları, güneş ışınlarından meydana gelen cilt kırışıklıklarının yiyeceklerle de ilgisi olduğunu saptadı.

Avustralya'da Monash Üniversitesi'nde, Avustralya, Yunanistan ve İsviçre'de yaşayan 453 kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, sebze, baklagiller ve zeytinyağı ile beslenen insanlarda, yaşlandıkları zamandaha az cilt kırışıklıkları meydana geldiği belirlendi.

Araştırmacılar, sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin,güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı cildi koruduğunu kaydetti.

Cildi güneş ışınlarının etkisinden koruyan diğer anti-kanserojen besinler ise balık, erik, elma ve çay olarak sıralanıyor.

Ciltte kırışıklıkların, et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla meydana geldiği gözlendi.
1194
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.