GeriKişisel Bakım Cildinizin gerçek yaşı ne?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cildinizin gerçek yaşı ne?

"Kronolojik yaşlanma, hormonal etkenler, güneş, genetik faktörler ya da stres, bizleri erken yaşta cildimizde kendini göstermeye başlayan çizgilerle tanıştırıyor."

Burada önemli olan, yüzyüze kalacağımız risk faktörlerini belirlemek ve bu riskleri en aza indirmek için önem almak. Onu oluşturan milyarlarca hücrenin nasıl yaşaması, davranması ve hareket etmesi gerektiğine karar veren cilt, 30'lu yaşlardan itibaren yorulmaya, dış etkenlerden ve stresten daha fazla etkilenmeye başlıyor. Buna beslenme alışkanlıkları ve güneşte kalma süresi de eklenince cildin kendini yenileme süreci yavaşlıyor ve ince çizgiler belirmeye başlıyor.

Yeni gençlik formülleri

Zamana karşı koyamayan cildimiz gerçekten ne durumda? Bugün gelişen teknoloji ve yeni estetik müdahaleler sayesinde uzmanlar cildin gerçek yaşını tam olarak tespit edip, her bölgesi için farklı bir hareket planı belirliyor. Bunun nedeni ise evrensel güzellik anlaşma göre hareket edip, objektif bir bakış açısıyla kendilerini genç ve güzel hissetmek isteyen kadınları bu hayallerini en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek. Son yıllarda estetik cerrahide yaşanan gelişmeler, doğru zamanda, doğru hareket edildiği taktirde kadınlara sonsuz gençliğin artık bir hayal olmaktan çıktığını müjdeliyor.

Şimdi de "hücre klonlama"!

Amerika ve İngiltere'den sonra Türkiye'de Transmed Skin Lab'de uygulanmaya başlanan hücre klonlama yöntemi yağ transplantasyonu olarak tanımlanıyor. Gelişmiş laboratuvar ortamları kullanılarak gerçekleştirilen "klonlama"yı Op. Dr. Tunç Tiryaki kısaca şöyle özetliyor: "Yüzün orta kısmı yani elmacık kemikleri ve yanak bölgesindeki boşalmayı doldurmak için geçmişte kolajen kullanılıyordu. Kolajenin zamanla alerjik reaksiyonlarına sebep olduğu kesinleşince, bu maddenin yerini hayvan kökenli olmayan steril bir dolgu maddesi "Restylane" aldı. Fakat bu maddenin de ciltte kalma süresi maksimum altı ay. Bu nedenle cilt üzerindeki etkisini devam ettirecek, uygulandığı bölgede uzun yıllar yaşayacak bir yöntem olan "Klonlama"yı uygulamaya başladık. Son derece ileri bir teknoloji ve gelişmiş laboratuar ortamları kullanılarak gerçekleştirilen "Hücre Klonlama"sının diğerleri gibi uygulamada hiçbir zorluğu yok. İlk duyulduğunda, çok detaylı ve zor bir işlem gibi de hissedilse de gerçekleştirilmesi son derece kolay. Kulak arkasından alınan kendi hücrelerinizden ölü olanlar aynlarak canlılar çoğaltılıyor. Çoğalan hücreler, boşalma tespit edilen yerlere dolduruluyor. Bu hücreler bulundukları bu bölgede kendilerini yenileyip kolajen ürettikleri için cilt her zaman genç ve sağlıklı görünüyor. Yağ transplantasyonun yapılabilmesi için alınan hücrelerin çoğaltılması için üç hafta gibi bir süreye ihtiyaç var.

Botox mu, hücre klonlama mı?

Cildin farklı yerleri, farklı şekillerde yaşlanıyor. Bu nedenle Skin Lab'de cilt üçe bölünerek detaylı bir analizden geçiriliyor ve sonuçlar uzmanlar tarafından değerlendirilerek uygulanacak yönteme karar veriliyor. Alın bölgesi ve kaşlar arasındaki mimik çizgileri, kaşları yukarı kaldırmak ve göz kenarlarındaki ince çizgi ve kırışıklıklar için "Botox" uygulanıyor. Sert mimik çizgilerini silerek yüzünüze genç bir görünüm veren botox, saf protein yapısında bir ilaç. Yüzün orta bölümü yani yanaklardaki boşalma, deri incelmesi ve dudak çevresindeki çizgiler içinse çözüm, "Restylane". Yine yanaklardaki boşalma ve göz altları için "Yağ Transplantasyonu" uygulanıyor. Yağ transplantasyonunda nakledilen hücrelerin ciltte yaşama süresi ortalama 2-3 yıl arasında. Yüzün alt kısımlarında meydana gelen kolajen ve elastikiyet kaybı ise erken dönemde "Cool Touch" ve "Plasmalight" denilen kolajen üretimi hızlandıran cihazlarla toparlanıyor. Geç dönemde ise özellikle çene altındaki sarkmalar ve gıdı bölgesi için cilt germe yöntemi kullanılıyor.
Transmed Skin Lab, Tel: 0212-28113 00 www.transmed.com.tr
Cildiniz ne durumda?

Cildinizin gerçek yaşı ne?

En "sıcak" temas

False