Mahmure

Galeri

Yemek

Vejetaryen mutfaktan 3 farklı reçete!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Gorgonzola peynirli arpa ve ıspanak salatası

Malzemeler:

1 kg Frenk arpası, 3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi, ½ tatlı kaşığı zeytinyağı, 30 gr Gorgozola peyniri, ufalanmış, ½ kg körpe ıspanak kıyılmış, 60 gr kırmızı soğan, dilimlenmiş, 2 yemek kaşığı ceviz, ezilmiş ve ufalanmış

Hazırlanışı:

Arpayı paket talimatlarına uygun olarak pişir. Daha sonra yağı bu sosun içine iyice yedirdikten sonra peyniri ekle. Arpa piştikten sonra bir kaba boşalt. Geri kalan içerikler, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştır. Yağ, sirke ve hardal karışımını da ekledikten sonra iyice karıştır ve tatların karışması için 30 dakika buzdolabında beklet.

Servis başına: 330 kalori, 12 gr yağ, 51 gr karbonhidrat, 463 mg sodyum, 8 gr lif, 7 gr protein.

Taktik: Frenk arpası, bildiğimiz arpadan daha hızlı pişer. Gorgonzola peyniri yerine beyaz peynir ya da rokfor peyniri kullanabilirsin.
24778
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.