Mahmure

Galeri

Yemek

Her mevsimin balığı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Levrek böreği(8 adet)

Malzemeler:

500 gram levrek

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet soğan

1 çorba kaşığı antepfıstığı

2 adet yufka, tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Hazırlanışı:Balığı ayıklayıp, filetosunu çıkarın. Kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kenara alın.Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın.Jülyen doğranmış soğanı antepfıstığıyla birlikte hafifçe kavurun.Balığı ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

Tuzunu ayarladıktan sonra soğuması için bir kenara alın.Yufkaları boydan boya, önce enlemesine daha sonra boylamasına kesin ve toplam 8 üçgen yufka elde edin. Bir parça yufkanın geniş kısmına balıklı iç harçtan koyun ve kenarları içe doğru kıvırıp, geniş rulo şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve sıcak servis yapın.
14729
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.