Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan çocuklara özel tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Şarküterili sandviçler (4-6 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Bekleme süresi: 30-45 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Domatesli sandviç ekmeği:

5 ölçü/ 500 g un

1 paket/ 40 g yaş maya

2X 1/3 ölçü/100 g toz şeker

1 yemek kaşığı/ 24 g tuz

1 ölçü+ 2 X ölçü/ 250 ml su

100 g yumuşak margarin veya tereyağı

½ ölçü 75 ml domates püresi

Hazırlanışı: Un elenerek havuz yapılır, onaya yaş maya ve az ılık su ilave edilir. Maya elle ezilir, tuz ile direk temas etmemesi için üzerine bir parça un serpilir. Tuz mayaya direk katılırsa hamur çürür ve kabarmaz.Yumuşak yağ, su, toz şeker, tuz ilave edilir, hamur yapılır.

Hamurun ortası açılarak domates püresi ilave edilir ve tekrar yoğrulur. Hafifçe yağlanmış veya pişirme kağıdı kaplanmış fırın tepsisine hamurlar ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak dizilir.

Üzerleri temiz bir mutfak havlusu ile örtülerek, sıcak bir yerde 30 - 45 dakika, ekmekler şişene kadar bekletilir. Ekmeklerin üzerine parlak olmaları için yumurta sarısı, doğal ve mat olmaları için su sürülür. Ekmeklere susam, çörek otu, haşhaş tohumu, keten tohumu, vs. serpilir. 190- 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

Şefin önerisi: Sandviç ekmeklerine zeytin ezmesi, köri, pul biber, maydanoz, vs. katılarak, çocuklara olduğu kadar büyüklere de değişik sandviçler hazırlanabilir.
26765
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.