Mahmure

Galeri

Yemek

Çay saati için leziz çörekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Cevizli Çörek (8-10 kişilik)

Malzemeler:

4 su bardağı un

2,5 bardak su

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 paket margarin

1,5 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı: Oval bir kabın içerisine un, tuz ve suyu koyun. 1-2 dakika yoğurun. Tezgahın üzerine bir tutam un serperek kabın içerisindeki hamuru tezgahın üzerine alın ve yoğurmaya devam edin. 3-4 dakika daha yoğurduktan sonra üzerine temiz bir tülbent sererek 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla açın.

Hamur bir yufka boyutuna gelene kadar açma işlemine devam edin. Yufkanızı açarken kare ya da dikdörtgen formu oluşturmaya özen gösterin. Hazırladığınız yufkanın üzerine önceden eritilmiş 1,5 paket margarini bir fırça yardımıyla sürün. Yufkanızı üç çeşit parçaya bölün; her parçayı enine rulolar yapın ve içe doğru kıvırın. 20 dakika daha dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları merdane yardımıyla tekrar açın. Açtığınız parçaları erittiğiniz margarinle tekrar yağlayın ve üst üste koyarak merdane yardımıyla tekrar açın. Hamurunuz bir yufka büyüklüğüne geldiğinde fırça yardımıyla tekrar yağlayın.

1,5 bardak ceviz içini tüm yufkanın üzerine yayın. Tüm yufkayı büyük bir rula yapın ve elinizle yassılaştırın. Daha sonra dışarıdan içeriye doğru gül şekli vererek kıvırın. Kıvırdığınız hamuru yağladığınız tepsinin içine yerleştirin. Önceden 170 derece ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
25978
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.