Yılbaşı Sofranız İçin Birbirinden Güzel Tarifler

Güncellenme tarihi: 26.12.2016
Kabak Cipsi

Malzemeler:

4 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı deniz tuzu
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kabakları olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Gerekirse özel bir rende ya da aparat kullanın. Aynı zamanda eşit olarak pişmeleri ve içlerindeki suyu bırakmaları için kabakların fırın tepsisinde üst üste gelmemesi çok önemli. Bunun için iki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Kalorisi çok daha düşük olan kabak cipsini, sevimli bir atıştırmalık olarak arzu ettiğiniz her yerde ve saatte tüketin. Sevdiklerinizle paylaşın.
12565
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.