Kış İçin Birbirinden Güzel 10 Tarif

Güncellenme tarihi: 16.11.2017
Havuçlu Pilav

Malzemeler:

• 2 adet Havuç
• 1 çay kaşığı Tuz
• 2 bardak Pirinç
• 1 adet Tavuk Bulyon
• 100 gr Tereyağı
• 1 adet Kesme şeker

Yapılışı:

Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.
47182
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.