Yılbaşı Sofranız İçin Birbirinden Güzel Tarifler

Güncellenme tarihi: 26.12.2016
Perde Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, Su

Pilavı İçin:

2 su bardağı pirinç,
1 kase tavuk eti,
2 yemek kaşığı tereyağı,
3 su bardağı tavuk suyu,
Tuz,
Karabiber,
1 su bardağı tuzsuz badem

Hazırlanışı:

Pirinci ılık tuzlu su da 15 dk bekletelim. Tencereye tereyağını alıp eritelim ve kabuksuz tuzsuz bademlerden bir avuç ayırıp, kalanını tereyağında pembeleşene kadar kavuralım. Ardından pirinci süzüp, ilave edelim ve 3 dk kavuralım. Tavuk etlerini ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayıp, sıcak tavuk suyunu dökelim. Kısık ateşte pişirelim. Hamuru için; bir kabın içine unu, yoğurdu, yumurtayı, tuzu, sıvı yağı koyup, karıştıralım ve az su ilave edip, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru açalım ve istediğimiz bir kalıbın içini, margarinle yağlayalım. Kalan bademleri kalıba şekilli yerleştirelim. Açtığınız hamuru bademleri düşürmeden yavaşça kalıba serelim. Pişen pilavı içine dökelim. Kalıbın kenarlarından sarkan hamurlarla pilavın üzerini kapatalım. Önceden ısıtılmış 200° fırında, üzerindeki hamur kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.