Yılbaşı Sofranız İçin Birbirinden Güzel Tarifler

Güncellenme tarihi: 26.12.2016
Kakaolu Ve Kiraz Şekerlemeli Kek

Malzemeler:

1 yumurta
60 gr tereyağı
1 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
3/4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
30 gr kakao
1 çay kaşığı karbonat
200 ml krema
1 yemek kaşığı pudraşeker
Süsleme şekerleri Kırmızı

Hazırlanışı:

Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta hafif çırpılmış yumurtayıda ekleyerek bir süre daha çırpın. Hamuru, içlerine kağıt yerleştirilmiş 12'li muffin kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Krema ve pudra şekeri geniş bir kasede mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Kremayı sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine sıkın. Süsleme şekerleri ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyerek servis yapın.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.