Sonbahar'da İçinizi Isıtacak 10 Tatlı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sütlü Kabak Tatlısı

Malzemeler

-1.5 kg temizlenmiş kabak
-2.5 su bardağı toz şeker
-1 bardak süt
-1 yemek kaşığı un
-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Sütlü kabak tatlısı yapmaya karar vermeden bir gün önce 1.5 kg kabağı küp küp doğrayıp 2.5 su bardağı toz şeker dökerek tencerede sabaha kadar bekletin. Sabah suyunu salan kabakları orta ateşte pişirmeye devam edin. Kabaklar pişerken 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı un ve 1 bardak süt ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kabaklar piştikten sonra fırın kabına koyun ve 180 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişmeye bırakın. Sütlü kabak tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın ve üzerine isteğe bağlı olarak tarçın ve ceviz serpin. Sütlü kabak tatlısı hazır.
93255
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.