Sonbahar İçin En Güzel Tarçınlı Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pekmezli Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler:

1 Çay Bardağı Pekmez
1 Çay Bardağı Esmer Şeker
125 Gram Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
2 Çorba Kaşığı Su
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
Alabildiği Kadar Un
1 Çorba Kaşığı Kakao

Yapılışı:

Esmer şeker, kakao, tereyağı, pekmez, tarçın, zencefili bir kaseye koyun. Karbonatı suyla ezin onu da kaseye ekleyin ve alabildiği kadar (6 yemek kaşıgı kadar) unla yoğurun. İçine damla çikolatayı da ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklarla dizin. 180 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirin. Afiyet olsun…
58181
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.