Kış Meyveleriyle Lezzetli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 17.01.2017
Elmalı Kurabiye

Malzemeler:

• 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr),
• 1 paket kabartma tozu (10 gr),
• 1 paket vanilya (5 gr),
• 1 çay bardağı sıvı yağı,
• 1 çay bardağı yoğurt,
• 1 çay bardağı pudra şekeri,
• 4-4,5 su bardağı un.
• 2 adet elma,
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• Pudra şekeri.

Yapılışı:

Elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alalım. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamuru 3 parçaya bölelim. Tezgahı çok hafif unlayalım. Hamurları merdane ile resimdeki gibi açalım. Üçgen şeklinde sekiz parçaya bölelim. Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyalım. Daha sonra rulo şeklinde saralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Elmalı Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
20046
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.