Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi:
TAHİNLİ KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler:

25 adet Kemalpaşa tatlısı
1 lt su
800 gram şeker
Birkaç tane karanfil (arzuya göre)
Tahin (soğuk olmalı)
Fındık,Fıstık

Hazırlanışı;

Öncelikle şeker ve suyu ocağa koyuyoruz.Şerbet kaynamaya başlayınca karanfilleri ve tatlıları ekliyoruz. 10-15 dk tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatıp, daha sonra şerbetin koyulaşması için şerbetin kapağını açıyoruz. Şerbet çok koyulaşmadan ocaktan alıp 15-20 dk dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımızı geniş bir borcama dökerek buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. Servis yapacağımız zaman üzerine soğuk tahin ve fındık ekleyerek sunum yapıyoruz. Afiyet olsun.
Yayın tarihi: 21.12.2016
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.