Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
TAHİNLİ KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler:

25 adet Kemalpaşa tatlısı
1 lt su
800 gram şeker
Birkaç tane karanfil (arzuya göre)
Tahin (soğuk olmalı)
Fındık,Fıstık

Hazırlanışı;

Öncelikle şeker ve suyu ocağa koyuyoruz.Şerbet kaynamaya başlayınca karanfilleri ve tatlıları ekliyoruz. 10-15 dk tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatıp, daha sonra şerbetin koyulaşması için şerbetin kapağını açıyoruz. Şerbet çok koyulaşmadan ocaktan alıp 15-20 dk dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımızı geniş bir borcama dökerek buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. Servis yapacağımız zaman üzerine soğuk tahin ve fındık ekleyerek sunum yapıyoruz. Afiyet olsun.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.