Kış Meyveleriyle Lezzetli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 17.01.2017
Cevizli Kestaneli Kek

Malzemeler:

• 3 adet yumurta
• 1 kase kestane şekeri
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Yeteri kadar un
• 6-7 adet kestane

Yapılışı:

lk olarak yumurtaları geniş bir karıştırma kabına kırın. Daha sonra toz şekerini koyup mikserle iyice köpürene kadar çırpın. Sütü ve sıvıyağını da döküp karıştırmaya devam edin. Vanilyayı, kabartma tozunu ve 6 çorba kaşığı tepeleme unu koyup iyice karıştırın. (kıvamını ayarlayana kadar unu azar azar döküp çırpın) Çırpma teliyle iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek harcının yarısını dökün. Üzerine kestane şekeri doğrayıp, yarısını harcın üzerine atın. Üstüne de kalan kek harcını dökün. Kalan kestane şekerini de üzerine koyun. İçinede cevizleri ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştiğini anlayabilmek için kürdanı keke batırın hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiştir. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin. ,

Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı İçin Tıklayın!
20016
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.